Castle Bob – tunsoarea celebră a anilor ’20

Home

 

Coafurile au evoluat constant în ultimele decenii. După cel de-al doilea Război Mondial, femeile au început să adopte trendurile lansate de celebritățile vremii, deoarece aveau acces mult mai mult la lumea teatrului și a filmului. Ele au început să devină mai libere în exprimare, să se emancipeze după perioada victoriană austeră (cu păr lung și coafuri imense), astfel că s-au tuns scurt și au început să poarte onduleuri mari, lipite de cap.

tunsoarea_bobTunsoarea Bob a fost coafura ce a marcat anii 1920, un stil revoluționar și provocator introdus pentru prima dată de dansatoarea Irene Castle (de aici și denumirea de Castle Bob). Bobul se bucură și astăzi de o mare popularitate în rândul femeilor. Este o tunsoare rafinată și elegantă, care a avut de-a lungul timpului numeroase variații de stil. A devenit una dintre cele mai purtate tunsori din istoria coafurii, alături de buclele blonde purtate de Marilyn Monroe sau de tunsoarea pixie.

Dacă vrei să afli mai multe despre coafurile iconice din ultimele decenii care continuă să ne inspire şi astăzi, te invit să citești articolul de aici. 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s